سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

آیا دارویی برای پیشگیری از ایدز ممکن آست؟

دانشمندان در پیشرفت های چشمگیری در مبارزه جهانی علیه ایدز به این نتیجه رسیدند که مصرف روزانه یک قرص به عنوان داروی پیشگیری احتمال ابتلا به این بیماری را به نصف می رساند.

مصرف کنندگان مواد مخدر در میان سه نوع جمعیت مستعد ابتلا به ایدز در صدر هستند. از این رو دانشمندان اعتقاد دارند که مصرف این قرص به صورت روزانه می تواند احتمال ابتلای آنها به ایدز را تا ۵۰ درصد کاهش دهد.

نخستین آزمایش ارزیابی اینکه آیا درمان پیشگیرانه با داروهای ایدز می تواند بر نرخ ابتلا به ایدز مصرف کنندگان مخدر کمک کند نشان داده است که مصرف روزانه قرص های «tenofovir disoproxil fumarate » به عنوان داروی ضد رترو ویروس، ابتلا به «اچ آی وی» را تا ۴۸٫۹ درصد در مقایسه با دارونما کاهش داده است.

نتایج این تحقیق در مجله پزشکی «لنست» منتشر شده است.

یک تیم از محققان به ریاست «کاچیت چوپانیا» و «مایکل مارتین» رئیس تحقیقات بالینی وزارت بهداشت تایلند با استفاده از ۲۴۰۰ شرکت کننده در ۱۷ کلینیک درمان اعتیاد در تایلند این تحقیقات را انجام داده اند.

نیمی از شرکت کنندگان روزانه یک دوز تنوفوویردهانی مصرف می کردند و سایرین از دارونما استفاده کردند.

همه شرکت کنندگان در این آزمایش ماهانه در آزمایش «اچ آی وی» و جلسات مشاوره کاهش ریسک شرکت می کردند علاوه بر این آنها به درمان های ترک اعتیاد نیز دسترسی داشتند. این افراد طی چهار سال تحت نظر محققان بودند.

به طور کلی ۱۷ شرکت کننده در گروهی که داروی تنوفوویر مصرف می کردند به «اچ آی وی» مبتلا شدند اما این میزان در گروهی که دارونما مصرف می کردند به ۳۳ نفر رسید به این معنا که خطر «اچ آی وی» در گروهی که داروی ایدز را به عنوان داروی پیشگیری از ایدز مصرف کرده بودند تا ۴۸٫۹ درصد کاهش یافت.

تحلیل های بعدی نشان داد که نتیجه حفاظتی داروی های ضدویروسی وقتی که شرکت کنندگان کاملا داروهای تجویزی را رعایت کرده بودند در بیشترین سطح خود قرار داشت.

تحقیقات پیشین از استفاده داروهای ایدز به عنوان داروی پیشگیری روی کاهش خطر انتقال «اچ آی وی» مادر به نوزاد خبر داده بودند.

ایدز یا سندرم نقص ایمنی اکتسابی نوعی بیماری است که در دستگاه ایمنی و توسط ویروس نقص ایمنی (HIV) ایجاد می شود. بیماری ناشی از ویروس «HIV» دارای سه مرحله اصلی عفونت حاد، دوره نهفتگی و ایدز است.

بدون درمان، مدت زمان زنده ماندن پس از عفونت HIV به طور متوسط ۹ تا ۱۱ سال تخمین زده می شود، که به نوع HIV  نیز بستگی دارد.

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه 

منابع
مهر، جام جم آنلاین

 

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

عوامل پرخطر زگیل

هرآنچه که باید از زگیل بدانیم

سلامت عمومی

دوره نقاهت

چکار کنیم تا مريض نشویم؟

کمک های اولیه

تب در بزرگسالان

درمان تب در بزرگسالان

اعتیاد به سیگار و مواد مخدر

ماری جوانا

مهمترین سوالات راجع به اعتیاد!

اطلاعات دارویی

زینک

موارد استفاده و عوارض زینک

اطلاعات پزشکی

التهاب لثه (ژنژیویت)

بیماری التهاب لثه (ژنژیویت): علل، عوامل خطر و علائم آن

اطلاعات پزشکی

بیماری سالک پوستی

علائم و شیوع بیماری سالک پوستی

اطلاعات پزشکی

تماس جنسی

عفونت های منتقله از راه جنسی ( STI )

اطلاعات دارویی

ال کارنیتین

موارد استفاده و عوارض ال کارنیتین

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *