سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

اعتیاد به اینترنت!

با پیشرفت تکنولوژی و فراگیر شدن اینترنت در جوامع، علاوه بر مزایای آن که شامل سهولت انجام امور و دسترسی آسان تر است، دارای مضراتی می باشد، که یکی از مضرات آن، اعتیاد به اینترنت است. گسترش اینترنت و در دسترس بودن آن در هر زمان و مکانی، افراد زیادی را درگیر خود کرده است. در این مقاله، راستینه افراد معتاد به اینترنت را مورد بررسی قرار می دهد.

 

تکنولوژی و اعتیاد به اینترنت

تکنولوژی و اعتیاد به اینترنت

یکی از پیامدهای زندگی ماشینی در دنیای مدرن اعتیاد به اینترنت است.

بیش از ۷۵ درصد معتادان اینترنتی به استفاده از چت روم ها عادت دارند.

وب گردی بی هدف، بازی های آنلاین گروهی و استفاده از یوتیوب درمیان دانش آموزان، دانشجویان و کارمندان در حد افراط است.

 

داستانک

داستانک:

ساعت یازده و نیم شب است. بسیار خسته است، طوری که چشمانش باز نمی شود. از همان اول صبح فردا کلی کار دارد، اما مگر می تواند بدون چک کردن ایمیل هایش بخوابد؟ پای یارانه اش می نشیند و به اینترنت وصل می شود. با خود می گوید فقط نیم ساعت، بعد می خوابم. چند ایمیل چک می کند و چند تا هم جواب می دهد. دو سه نفر از دوستانش آنلاین هستند. همزمان مشغول خواندن خبرهای روز در سایت های گوناگون است. ناگهان به طور تصادفی چشمش به گوشه پایین سمت چپ مانیتور می افتد و ساعت سیستم را می بیند. ساعت دو و نیم بامداد است و او هنوز بیدار است.

تا به حال این اتفاق برای شما افتاده است؟ اگر پاسخ مثبت است، می توان گفت که علائم یک بیماری اینترنتی در شما به چشم می خورد. هنگامی که مرور کردن وب، ایمیل زدن، بازی، خرید، دریافت موسیقی و چت کردن طولانی مدت … با کار یا زندگی اجتماعی یک فرد تداخل ایجاد می کند، زمانی است که مشکل آغاز شده است .

روانشناسان و محققان در نقاط گوناگون جهان در تلاشند کاری کنند که افراد تنها تا زمانی پشت رایانه هایشان به سر ببرند که مشکلی برای آن ها پیش نیاورد.

مطابق تحقیقات جدیدی که در دانشگاه فلوریدا انجام گرفته است برای آزمایش اعتیاد به اینترنت باید پنج مورد زیر را بررسی کرد:

  1. گذراندن زمان بیش از حد مورد نظر در اینترنت
  2. غفلت از سایر مسئولیت ها
  3. یک ناسازگاری مهم در روابط به علت استفاده از اینترنت
  4. اشتیاق برای حضور در شبکه
  5. تفکر بیش از حد در مورد اینترنت در زمان های حاضر نبودن روی شبکه.

تحقیقاتی که در میان استفاده کنندگان اینترنت انجام شده بیانگر این مطلب است که از میان معتادان اینترنتی، بیش از ۵۷ درصد از چت روم ها ” اتاق های گفت و گو ” استفاده می کنند. افرادی که از چت روم ها استفاده می کنند بیشتر وقت خود را صرف گپ زدن و بحث های جنسی می کنند، به بیان دیگر آن ها در طول گفت و گو به طور متناوب با منابع مستقیم و غیر مستقیم جنسی سر و کار دارند.

اعتیاد به اینترنت از سال ۱۹۹۵ مطرح شد و در سال ۱۹۹۶ توسعه یافت و از آن پس مراکز درمانی از این اختلال به عنوان یک اختلال روانی یاد
می کنند. روانشناسان می گویند: اعتیاد به اینترنت یک اختلال جدی در عملکرد افراد محسوب می شود که می تواند تأثیرات مخربی در روابط اجتماعی آن ها بگذارد.

اختلالات جنسیتی در استفاده از اینترنت

اختلافات جنسیتی در استفاده از اینترنت

بر اساس نتایج تحقیقات انجام شده، تفاوتی در میزان استفاده زنان و مردان از اینترنت وجود ندارد. تحقیقات نشان می دهد مردان، اینترنت را به دلیل امکانی که برای تجربه راه های تازه برای انجام امور متعدد به آن ها می دهد، ارزش گذاری می کنند. آقایانی که فقط کار می کنند بیشتر تمایل دارند از اینترنت برای به دست آوردن انواع و اقسام اطلاعات مربوط به کار استفاده کنند. همچنین نتایج مسابقات ورزشی، اخبار، کاریابی و رتبه بندی اجناس و خدمات، مورد علاقه مردان هستند.

مردان همچنین از اینترنت برای سرگرمی، شنیدن موسیقی، جمع آوری اطلاعات پیرامون دل مشغولی های شخصی یا عضویت در گروه های ورزشی استفاده می کنند. در مقابل، زنان، اینترنت را به دلیل فرصت هایی که برای حفظ و توسعه ی روابط انسانی به آن ها می دهد، دوست دارند. زنان در اینترنت بیشتر سراغ ایمیل می روند، مطالب مربوط به سلامت و بهداشت را جست و جو می کنند، از نقشه های مسیر یاب استفاده می کنند و موضوعات دینی را مطالعه می کنند.

معتادان به اینترنت

آیا اعتیاد به اینترنت، یک بیماری جدید است؟

تحقیقات بالینی به طور عمده بر مواردی از قبیل دارو و الکل تمرکز دارند. گزارش ها حاکی است که معتادان به اینترنت روش های مشابه افراد معتاد به دارو و الکل و قمار دارند و این اعتیاد پیامدهای اجتماعی و شغلی زیادی را برایشان به دنبال دارد.

 

اعتیاد به اینترنت، یک بیماری جدید

آیا اینترنت، تباه کننده وقت است؟

پژوهشگران دریافته اند که هر چه افراد، وقت بیشتری را به استفاده از اینترنت اختصاص دهند، میزان روابط خانوادگی و نیز اندازه حوزه های زندگی اجتماعی و واقعی آن ها بیشتر کاهش می یابد. همچنین به مرور زمان، افزایش استفاده از اینترنت با فراوان تر شدن احساس تنهایی و افسردگی همراه خواهد بود.

 

درمان اعتیاد به اینترنت در فرزندانمان

درمان اعتیاد به اینترنت در فرزندانمان چه مراحلی دارد؟

  1. در صورت بروز علائم اعتیاد، منع کامل دسترسی به اینترنت نیاز نیست بلکه ایجاد ساختاری که به کاهش دسترسی تا مرز اعتدال منجر شود می تواند موثر واقع شود. تبدیل اینترنت به فضایی امن برای کودکان و نوجوانان چندان هم دور از ذهن نیست .
  2. برای نشان دادن مدت زمان اتصال و نصب، یک کپی از دستورالعمل فوق الذکر در اتاق فرزندتان برای اینکه به آن وفادار بماند، می تواند مفید باشد.
  3. به ازای کاهش اتصال به شبکه، برای او پاداشی در نظر گرفته و او را تشویق کنید.
  4. تهیه فهرستی از فعالیت های جایگزین اعتیاد به اینترنت مفید است. این فعالیت ها باید برای او جذاب باشند مثلا آموزش یک مهارت یا حرفه در بیرون از منزل.
  5. اگر فرزند شما بهره ی هوشی خوبی دارد و در تحصیل موفق است، مطالعه رمان، یادگیری زبان انگلیسی و یا شروع یک برنامه منظم ورزشی بهترین راهکار برای پر کردن اوقات فراغت اوست.
  6. در صورتی که اعتیاد به اینترنت در فرزند شما جدی است و نیاز به حضور متخصص احساس می کنید، خوب است از مشاوران مدرسه یا مراکز درمانی کمک بگیرید.

 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منابع

  • کتابخانه راستینه
  • سمیه شایق

منبع تصاویر 

  • medicaldaily
  • explorefacts
  • farner
  • clinicman
  • pinimg

 

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

پوست و مو

درمان آکنه

آکنه چگونه درمان می‌شود؟

زیبایی

انجام جراحی زیبایی

هرآنچه که باید از جراحی زیبایی بدانید

اطلاعات دارویی

دپاکین

دپاکین چیست؟

اطلاعات پزشکی

بیماری لوپوس

بیماری لوپوس را جدی بگیرید

اطلاعات پزشکی

کمبود وزن

علل و درمان کمبود وزن

اطلاعات دارویی

اطلاعات مهم درباره فلوکستین

از فلوکستین بیشتر بدانید

اطلاعات پزشکی

حمله قلبی

نحوه تشخیص و درمان حمله قلبی

اطلاعات پزشکی

علائم ناتوانی جنسی در مردان

علائم ناتوانی جنسی در مردان چیست؟

سلامت عمومی

ویتامین‌ها

با انواع ویتامین‌ها آشنا شوید

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *