سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

سندروم تنفسی خاورمیانه مرس و کرونا ویروس از نگاه سازمان بهداشت جهانی

Mers-coronavirus

سندرم تنفسی خاورمیانه یا مرس چیست؟

سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS یا مرس) یک بیماری عفونی است که توسط عضوی جدید از خانواده کرونا ویروس  (MERS‐CoV) ایجاد شده و برای اولین بار در سال ۲۰۱۲ در عربستان سعودی گزارش شده است. کوروناویروس ها خانواده ای بزرگ از ویروس های مختلفی هستند، که باعث بیماری های مختلف از سرماخوردگی تا سندرم حاد تنفسی (سارس) می شوند. در این مقاله به پرسش های معمول درباره مرس و جواب های سازمان بهداشت جهانی به آن می پردازیم.

علایم ابتلا به سندرم تنفسی خاورمیانه کدام است؟

ععموما سندرم تنفسی خاورمیانه (مرس) باعث تب، سرفه و تنگی نفس می شود. این علایم ممکن است با ذات الریه نیز اشتباه گرفته شود. علایم مربوط به دستگاه گوارش شامل اسهال می باشد. در هنگام افزایش شدت بیماری، فرد دچار نارسایی تنفسی شده و نیازمند دستگاه های کمکی برای تنفس می باشد. بعضی از بیماران دچار نارسایی اعضای بدن بخصوص در کلیه ها شده و یا دچار شک عفونی (septic shock) می شوند. حدودا ۲۷ درصد از بیماران مبتلا به مرس درگذشته اند. این ویروس در افرادیکه سیستم ایمنی ضعیف تری دارند، مسن هستند و یا افرادیکه دچار دیابت مزمن، سرطان و بیماری های مزمن ریوی هستند، شدت بیشتری دارد.

آیا ممکن است فرد به ویروس آلوده شده و بیمار نشود؟

جواب این سوال بله می باشد. در بعضی از افراد عفونت از خود علامتی نشان نمی دهد. این افراد هنگام آزمایش بدلیل ارتباطشان با فرد آلوده به این ویروس، شناسایی شده اند.

چطور افراد به کروناویروس آلوده می شوند؟

هنوز دقیقا دلیل آلوده شدن به سندرم تنفسی خاورمیانه شناخته نشده است. در بعضی از موارد، بنظر می رسد که ویروس از فردی به فرد دیگر در اثر تماس مستقیم انتقال می یابد. این نوع انتقال بین اعضای خانواده، بیماران و اعضای نظام سلامت دیده شده است. اخیرا، تعداد اعضای گروه درمان که به این بیماری مبتلا شده اند افزایش یافته است. در بعضی از جوامع، افراد به این بیماری مبتلا شده، اما منبعی برای ابتلا به آن مشخص نشده است. ممکن است این افراد در تماس با حیوانات و یا سایر منابع و یا افراد، آلوده شده باشند.

آیا سندرم تنفسی خاورمیانه مسری است؟

بله این بیماری مسری است، اما دامنه آلوده کردن آن کم می باشد. بنظر نمی رسد که ویروس به آسانی از فردی به فرد دیگر منتقل شود، مگر اینکه رابطه نزدیکی همچون رابطه بیمار و پرستار افراد داشته باشند. موارد متعددی از انتقال بیماری در مکان های بهداشتی و بین کارکنان و بیماران وجود دارد.

 آیا مصرف گوشت شتر و محصولا حاصل از شتر امن است؟

مصرف محصولات حیوانی خام و پخته نشده، از قبیل شیر و گوشت خطر بسیار زیادی برای ابتلا به انواع مختلف بیماری و آلوده شدن به انواع گشترده ای از عفونت ها را در پی دارد. محصولات حیوانی پخته شده و یا پاستوریزه شده، ایمن هستند اما باید با احتیاط حمل و مصرف شوند تا با محصولات خام تماس پیدا ننمایند. گوشو شیر شتر، موادی مغذی هستند که با پاستوریزه کردن و یا پختن مناسب قابل استفاده می باشند.

تا زمانیکه اطلاعات بیشتری درباره سندرم تنفسی خاورمیانه بدست آید، افراد دیابتی، افراد مبتلا به نارسایی کلیه، مبتلا به بیماری های مزمن ریوی و یا افرادیکه سیستم ایمنی ضعیف و یا صدمه دیده ای دارند، در برابر این ویروس آسیب پذیرند. بنابراین، این افراد باید از تماس با شترها اجتناب کرده، گوشت و شیر خام و پاستوریزه نشده و یا گوشت شتری که به خوبی پخته نشده، مصرف ننمایند. همچنین مزارع پرورش شتر و کارکنان کشتارگاه ها میبایست بهداشت را رعایت نمایند.

آیا واکسنی برای کرونا ویروس وجود دارد؟

واکسن و یا درمان خاصی برای این ویروس وجود ندارد. درمان این بیماری حمایتی بوده و بسته به شرایط کلینیکی فرد متغیر می باشد.

آیا کارکنن بخش بهداشت در خطر سندرم تنفسی خاورمیانه هستند؟

بله انتقال بیماری در چندین کشور به کارکنان بخش بهداشتی این ویروس منتقل شده است. از راههای انتقال این بیماری به این افراد، عموما از طریق بیمارها به کارکنان بوده است.عموما امکان تشخیص ابتلای افراد به سندرم تنفسی خاورمیانه در مراحل اولیه ممکن نیست، چراکه این بیماری با سایر بیماری ها مشابه باشد. بهمین دلیل، کارکنان بخش بهداشتی میبایست همیشه هنگام برخورد با بیماران احتیاط های استاندارد را رعایت نمایند. احتیاط هنگام تماس و محافظت از چشم ها هنگام خدمت رسانی به بیماران مبتلا به سندرم تنفسی خاورمیانه و افراد مشکوک به بیماری لازم است. احتیاط های تنفسی نیز میبایست رعایت شوند.

آیا سفر به خاورمیانه خطرناک است؟

سازمان بهداشت جهانی ممنوعیت سفر به خاورمیانه و یا تجارت با خاورمیانه را توصیه نمی نماید.

برای مطالعه کامل این پرسش و پاسخ ها به زبان انگلیسی می توانید، به این صفحه مراجعه نمایید.

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منبع

  • http://www.who.int/csr/disease/coronavirus_infections/faq/en/
  • منبع تصویر ویکی پدیا

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

حقایقی درباره هماتوم

حقایقی درباره هماتوم

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن بدون رژیم‌های سخت

با اصول تغذیه و رژیم‌درمانی بیشتر آشنا شوید

سلامت عمومی

علائم خال‌‌ها

خال‌ها را بهتر بشناسیم

اطلاعات پزشکی

علائم رینوفیما

رینوفیما چیست؟

اطلاعات پزشکی

آماده شدن برای ملاقات با پزشک

هرآنچه که باید از توده‎ها و غدد لنفاوی بدانیم

پوست و مو

مشکلات مربوط به زیبایی

مشکلات زیبایی و نکاتی درباره آن

زیبایی

غبغب

غبغب و چگونگی رهایی از آن

پوست و مو

لیفتینگ با نخ

لیفتینگ با نخ و همه چیز درباره آن

پوست و مو

کاهش چین ‌و چروک‌‌ پیشانی

چگونه می‌توان از چین ‌و چروک‌ پیشانی خلاص شد؟

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. هادی گفت:

    مطالب خوب و مفید . تشکر